Om

Thomas Frederiksen indrømmer, at han engang imellem småblundede i
folkeskolen i Horsens. Ofte havde han og naboens knægt været ude at røgte garn klokken fire om natten i Horsens Fjord, og så kunne øjenlågene godt blive lidt tunge, når man nogle timer senere sad i klasselokalet og skulle lytte til læreren.

Interessen for at fiske har holdt ved lige siden. Pilke og fiskestænger er altid om bord i den motorbåd, som han gerne sejler rundt i på Lillebælt, når der er tid til det.

Og nu skal fisk være den 53-årige bagers fuldtidsbeskæftigelse. Han har drevet Strøgbageriet i Juelsminde siden 1998 og gik allerede som 15-årig i lære som bager. Bageriet i Juelsminde er netop blevet lukket, så Thomas Frederiksen kan koncentrere sig fuldt ud om sin nye butik i det gamle
retiradehus.

Retiradebygningen i Norgesgade/Holstensvej blev opført i 1912 af Statsbanerne.Her blev indrettet toiletter til kvinder og mænd.

I 1935 blev bygningen ændret til at huse et vedligeholdelses værksted for Statsbanerne.

De sidste mange år har bygningen stået tom og blevet bemalet med graffiti.
I 2016 købte Jan Jepsen, Vejle, den historiskebygning, som han ville leje ud til et erhvervs formål efter endt renovering.

Thomas Frederiksen har lejet huset og indrettet butikken Fredericia Fisk i den 200 kvadratmeter store og bevaringsværdige bygning.